"Τα πανηγύρια αυτά έχουν πολυσύνθετο χαρακτήρα: ιστορικό, θρησκευτικό, κοινωνικό. Την αρχή τους τη βασίζουν στην ανάμνηση κάποιου γεγονότος τοπικής ή ευρύτερης ιστορικής αξίας. Τα μεγαλύτερα πανηγύρια που αποτελούν και πυρήνες των υπολοίπων είναι του Αη-Συμιού στο Μεσολόγγι και της Αγι’-Αγάθης στο Αιτωλικό."

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ένας χρόνος με "Νταούλι και ζουρνά"

2 Ioυνίου 2011 - 2 Ιουνίου 2012...Ένα χρόνο ζωής κλείνει η ιστοσελίδα μας σήμερα…!! Ένας χρόνος πέρασε από τότε που μια παρέα απλών νέων μέσα από απλές συζητήσεις, αποφάσισε να κάνει πράξη το πάθος και την αγάπη του για τον ζουρνά και την παράδοση του τόπου μας.

Η απόφαση πάρθηκε λοιπόν, για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα αναφέρεται στα παραδοσιακά πανηγύρια της περιοχής μας που για πολλούς έχουν ταυτιστεί με τη ζωή τους. Κεντρικός άξονας και σκοπός της ιστοσελίδας ήταν η προώθηση και η όσο δυνατόν μεγαλύτερη γνωστοποίηση των εθίμων αυτών προς τα έξω.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε την στήριξη από συμπολίτες μας που μας έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους για την προσπάθεια μας αυτή, τονίζοντας μας ότι κάτι τέτοιο έλειπε. Ναι, κάτι ανάλογο όντως έλειπε, γιατί δυστυχώς έχει χαθεί η ομόνοια, η αλληλεγγύη και η συνεργασία ανάμεσά μας. Ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Ας αποτελέσει λοιπόν αυτή η προσπάθεια αφετηρία δημιουργικής συνεργασίας και στήριξης, για το καλό όλων μας, του τόπου και κυρίως των παιδιών μας, ερχόμενα στον κόσμο να έχουν γνώση της σπουδαίας πολιτιστική τους και εθνικής τους ταυτότητας και να είναι περήφανα και φιλόδοξα, διψασμένα για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον γι’ αυτά τα ίδια!!

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ένα χρόνο τώρα μας στηρίζετε και έχετε αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Στήριξη που προέρχεται και από ομογενείς πατριώτες μας στο εξωτερικό που όταν βλέπουν τα δημοσιεύματα δακρύζουν από νοσταλγία αλλά και από ευτυχία διότι τους έρχονται μνήμες. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε ανθρώπους που μας βοηθούν και στην εξεύρεση υλικού από τα πανηγύρια και σε πολλές περιπτώσεις σπάνιο υλικό. 

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδία μας…Εσείς είστε η δύναμη του Νταούλι και Ζουρνάς!!!

Με εκτίμηση οι συντελεστές Παναγιώτης Μπαταργιάς, Σωτήρης Ζαβιτσάνος, Γιώργος Αλεξανδράτος.



1 σχόλιο:

  1. Xρόνια σας πολλά παιδιά. Πάντα τέτοια. Αναστάσιος από Μελβούρνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή