"Τα πανηγύρια αυτά έχουν πολυσύνθετο χαρακτήρα: ιστορικό, θρησκευτικό, κοινωνικό. Την αρχή τους τη βασίζουν στην ανάμνηση κάποιου γεγονότος τοπικής ή ευρύτερης ιστορικής αξίας. Τα μεγαλύτερα πανηγύρια που αποτελούν και πυρήνες των υπολοίπων είναι του Αη-Συμιού στο Μεσολόγγι και της Αγι’-Αγάθης στο Αιτωλικό."

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Προεόρτια για το πανηγύρι του Αη Γιάννη

Οι παρέες των αρματωμένων «Ο ΕΛΑΤΟΣ» και οι αρματωμένοι του συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» καλούν τα μέλη , τους φίλους αλλά και όλους που θέλουν να απολαύσουν και να γλεντήσουν κάτω από τους ήχους του νταουλιού και του ζουρνά.


1.ΠΑΡΕΑ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευηνοχωρίου "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" και η παρέα "Αρματωμένοι του Αη Γιάννη" διοργανώνουν τα προεόρτια του πανηγυριού μας το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 , εν όψη του Πανηγυριού των Αρματωμένων του Αη Γιάννη στις 23 & 24 Ιουνίου.
Καλούνται όλοι οι φίλοι του πανηγυριού μας να γλεντήσουμε μαζί στα προεόρτια απολαμβάνοντας νόστιμους μεζέδες και καλό κρασί στους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.... (Πηγή : evinochori.gr)


2.ΠΑΡΕΑ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΩΝ «Ο ΕΛΑΤΟΣ»

Η παρέα αρματωμένων «Ο ΕΛΑΤΟΣ» διοργανώνει τα προεόρτια για το έθιμο του Αϊ - Γιάννη στις 14/6/2014, ημέρα Σάββατο στην Πλατεία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ».

Οι ενδιαφερόμενοι αρματωμένοι όπως παραβρεθούν για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στο πανηγύρι.

Επίσης, όποιοι επαγγελματίες επιθυμούν να αναλάβουν την οργάνωση του πανηγυριού, παρακαλούμε να προσέλθουν το βράδυ εκείνο στις 23:00μ.μ. ώστε να καταθέσουν τις προσφορές τους , ενώπιον όλων (κατώτατη τιμή προσφοράς 500€). Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.

πηγή : evinochori-kalidona.gr, evinochori.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου