"Τα πανηγύρια αυτά έχουν πολυσύνθετο χαρακτήρα: ιστορικό, θρησκευτικό, κοινωνικό. Την αρχή τους τη βασίζουν στην ανάμνηση κάποιου γεγονότος τοπικής ή ευρύτερης ιστορικής αξίας. Τα μεγαλύτερα πανηγύρια που αποτελούν και πυρήνες των υπολοίπων είναι του Αη-Συμιού στο Μεσολόγγι και της Αγι’-Αγάθης στο Αιτωλικό."

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Συλλόγου Πανηγυριστών ο "Αη Συμιός"

Με σχετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα φορά οι εκδηλώσεις του πανηγυριού μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο σύλλογός μας, ο μεγαλύτερος φορέας πανηγυριστών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει: 
- Τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από τον οποίο περιμέναμε και περιμένουμε πολλά περισσότερα. 
- Την διοίκηση και τους τροχονόμους της τροχαίας Μεσολογγίου για την φύλαξη του μοναστηριού όσο και για την ρύθμιση της κυκλοφορίας τις ημέρες του πανηγυριού.
- Τους διασώστες για την πολύτιμη συμβολή τους.
- Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου καθώς και το ΕΚΑΒ.
- Τους αδελφούς Χρήστο & Νίκο Κουφό για την προσφορά τους στον σύλλογο σε υλικοτεχνική υποδομή.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Βασίλη Αρτίκο που μας έδωσε την ευκαιρία μέσα από το φεστιβάλ φωτογραφίας να εκθέσουμε το φωτογραφικό υλικό του συλλόγου μας καθώς και τα αδέλφια Μαλαβέτα που φιλοξένησαν την έκθεσή μας. Τελειώνοντας ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Αιτ/νίας και τους πανηγυριστές μέλη μας, τις οικογένειές τους και τους πολυπληθείς επισκέπτες και φίλους για την συμμετοχή και παρουσία τους.

Δυστυχώς και φέτος δεν έλειψαν οι άτυχες στιγμές από μεμονωμένους πανηγυριστές - όχι απαραίτητα μέλη του συλλόγου μας με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς κατά την διάρκεια της παρέλασης αλλά και βίαια επεισόδια μεταξύ πανηγυριστών και Ρομά.

Λυπούμεθα και ζητούμε συγνώμη από την πόλη γιατί στο χώρο του πανηγυριού μας που είναι κατ’ εξοχήν χώρος ειρηνικής και αγαθής συνύπαρξης όλων των οργανικά εμπλεκόμενων μερών (πανηγυριστές - Ρομά, οργανοπαίχτες κ.λπ.) έγινε απόπειρα να μεταφερθούν κοινωνικά προβλήματα τα οποία όσο υπαρκτά και αν είναι, είναι τελείως ξένα με τον Άη - Συμιό.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι δυσάρεστες εμπειρίες θα μας κάνουν όλους σοφότερους. Και ευχόμαστε πάλε καλές αντάμωσες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πανηγυριστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου