"Τα πανηγύρια αυτά έχουν πολυσύνθετο χαρακτήρα: ιστορικό, θρησκευτικό, κοινωνικό. Την αρχή τους τη βασίζουν στην ανάμνηση κάποιου γεγονότος τοπικής ή ευρύτερης ιστορικής αξίας. Τα μεγαλύτερα πανηγύρια που αποτελούν και πυρήνες των υπολοίπων είναι του Αη-Συμιού στο Μεσολόγγι και της Αγι’-Αγάθης στο Αιτωλικό."

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Καλώς ορίσατε φίλες και φίλοι

Σας υποδεχόμαστε στη νέα μας ιστοσελίδα που στόχο έχει την παρουσίαση των επτά πανηγυριών της Αιτωλίας, τα οποία ως βασικό στοιχείο έχουν το Νταούλι και τον Ζουρνά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο καλύτερη και λεπτομερέστατη αναφορά στο κάθε πανηγύρι ξεχωριστά. Θα παρουσιαστούν δεκάδες φωτογραφίες, βίντεο αλλά και ηχογραφήσεις. Kείμενα και ιστορικά αρχεία. Είναι μια δουλειά πολλών και θέλουμε να γίνει μια δουλεία όλων μας. Όσοι θέλετε να λάβετε μέρος σε αυτή την προσπάθεια και να μοιραστείτε το αρχείο σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλή μας αρχή, καλά πανηγύρια να έχουμε και αυτό το καλοκαίρι, που αναμένεται δύσκολο και πάνω απ' όλα με υγεία.

5 σχόλια:

  1. Καλορίζικοι παιδιά , καλό Αη-Συμιό, καλές αναρτήσεις, καλές επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ...
    συγχαρητηρια σε ολους σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ LIKE ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κάτι που έλειπε. Παιδιά, καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια!Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!Θα βάλω πλάτη για τη σωστή καταγραφή των πολλών στοιχείων των πανηγυριών της Αιτωλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή